O mansarda pentru doi

Despre Dragoș v-am mai povestit odată cu Mântuleasa 40, restaurantul scos din poveștile interbelice, dar ce nu v-am zis până acum este că, și apartamentul lui a intrat în renovări toamna trecută. La câteva luni distanță, după furnizori întârziați și ultimele detalii de finalizat, am considerat că este un moment propice să vă arăt cum poate fi reamenajat un apartament cu 4 camere, aflat la mansardă.

Dacă pe Dragoș l-am cunoscut mai bine în timpul amenajării restaurantului și i-am intuit stilul mai vintage, mai individualizat, acum am trecut la etapa următoare, cea în care trebuia integrată și personalitatea stylish a Cristinei. După discuțiile inițiale cu cei doi, am ajuns la concluzia că fiecare trebuie să se simtă bine în spațiul pe care îl folosește cel mai mult, așadar rezultatul a fost că unele camere au un aer retro, iar altele un vibe contemporan.

Am început cu randările, pe care le-am și modificat de câteva ori pe parcurs ce proiectul a prins contur și cei doi și-au dat mai bine seama ce vor.

Livingul este cea mai veselă și mai luminoasă cameră. Fiind o compartimentare atipică a spațiului și layout-ul pieselor de mobilier este puțin neobișnuit pentru gusturi mai tradiționale, dar există mai multe zone de interes cu funcționalități separate legate între ele prin cromatică. Sunt ușor de observat nuanțele de albastru care traversează camera și care, împreună cu tonurile pământii și micile accente de verde, gri și galben, încheagă o schemă coerentă.

Biroul este clar al Cristinei, studentă și practicantă în domeniul medicinei, așa că am vrut să reflecte cât mai mult din personalitatea ei și m-am îndreptat către un mix violet-gri, o culoare statement care să scoată în evidență mobilierul alb cu design contemporan. Zona șezlongului a fost gândită încă de la început ca o zonă de citit și relaxare cu un daybed confortabil, dar urmează să fie înlocuită de pătuțul unui nou membru al familiei. 🙂

Bucătăria adoptă un stil retro și culori vesele care nu se demodează. Mobilierul a fost gândit în așa fel încât să separe și să unească în același timp multiple funcționalități, de exemplu, corpurile de bază și cele suspendate, de dimensiunea unei bucătării normale de apartament sunt prelungite, dupa colț cu zona de gătit propriu-zisă. Pe peretele opus mobilierului de bucătărie am ales să creez un colț de dining pentru cei doi format dintr-o măsuță pliabilă, pentru a câștiga spațiu, și un perete decorat cu tapet în culori pastel de primăvară. Pata de culoare din întregul spațiul este o draperie galbenă ca o rază de soare, care oferă energie și vitalitate dimineților somnoroase.

Când am intrat pentru prima dată în dormitorul matrimonial am simțit o cameră rece și întunecată. Dragoș mi-a povestit că a avut probleme cu igrasia și că urma să suplimenteze singurul calorifer din cameră, ceea ce mi se pare în continuare o idee bună când ai cel puțin doi pereți exteriori plus tavan și un spațiu larg care nu respiră în spatele dulapului. Patul exista dinainte și a trebuit incorporat în noul design, mai exact mutat în interiorul camerei, fiind un element cheie al amenajării. Pentru a încălzi atmosfera și a transforma spațiul într-un adevărat loc de relaxare și visare am sugerat un perete altfel, îmbrăcat în plută, precum și o culoare neutră pe pereți, cu bază bej. Am evitat albul deoarece este o culoare rece, ce merge folosită cu măsură, doar în anumite combinații.

Una dintre camerele unde le-a fost mai greu celor doi să se pună de acord este baia. Dragoș voia aspect de lemn și/sau culori jucăușe, Cristina ceva mai clasic, culori mai neutre, design mai simplu. În relație, ca în viață, mai faci și compromisuri! Din fotografia alăturată, vă puteți da seama cine a cedat într-un final. 🙂

Pentru un cuplu, mutarea împreună începe mereu cu schimbări și, câteodată, chiar cu un șantier. Acesta este momentul în care se conștientizează diferențele și asemănările dintre cei doi, dar se și învață foarte multe despre partener. Important e, ca la finalul proiectului de amenajare, amândoi să fie fericiți, mulțumiți și împăcați cu alegerile făcute și să se regăsească, chiar și pe bucățele, în locul în care trăiesc. Și da, asta s-a întâmplat cu Dragoș și Cristina, în caz că vă întrebați. 🙂

2018-06-13T15:36:26+00:00 By |Povești despre apartamente|

About the Author: