Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat aneius.

Cum să decorez casa de Crăciun?

Cum să decorez casa de Crăciun?

De câteva săptămâni ne strecurăm printre ghirlande, pomi împodobiți, mii de beculețe, vitrine cu pinguni, urși polari sau reni, costume de moși și aranjamente care mai de care mai fanteziste. Atunci e și firesc să te întrebi: oare eu cum îmi decorez casa de Crăciun?

O să te liniștesc încă de la început: nu e nevoie să spargi o bancă sau să intri cu datorii în noul an doar ca să fii în trend, pentru că, ghici ce, nu există o rețetă pentru a decora casa de sărbători. Mindblowing, știu, dar aș vrea să te conving că nu este o regulă universală pe care s-o adaptăm oricărei case. De exemplu stilul de decorare folosit în amenajarea casei S nu se va aplica și în cazul altei case T sau a apartamentului N, prin simplul fapt că nu arată la fel, nici oamenii, nici personalitatea lor și nici locurile în care aceștia trăiesc.

Modul în care îți amenajezi casa reflectă (sau cel puțin ar trebui) modul tău de a fi și de a trăi, starea pe care tu vrei s-o ai atunci când intri pe ușă, cromatica, obiectele de mobilier și decorațiunile care te reprezintă sau a cărei poveste îți este dragă ție, așa că nu văd de ce în cazul decorațiunilor de Crăciun ar trebui să fie altfel. Ba, mai mult, acum ai șansa să go wild și să încerci toate combinațiile îndrăznețe care te atrag de ceva timp, dar pe care ți-e prea frică să le aduci în casă permanent. 🙂

Pentru că cel mai bun exemplu este cel personal, o sa vorbesc puțin despre brăduțul care se tot repetă de doi ani încoace la noi acasă în București și care îi este pe plac până și Grinch-ului cu care locuiesc. 😀

Din motive obiective – nu aveam ornamentele de Crăciun în București în momentul când m-am hotărât acum trei ani să organizez primul Christmas party la mine acasă – i-am rugat pe prietenii invitați să vină și ei cu ceva, adică un glob, o ghindă, o steluță, o atenție. Și cam așa s-a întâmplat, spre mirarea mea câteva persoane chiar au adus. 🙂 Pe parcurs am mai primit două-trei decorațiuni foarte simpatice din lemn sau material textil și cumva, în afară de o instalație monocromă alb-aurie, nu am mai simțit nevoia să mai adaug nimic. Așa că acum, brăduțul de acasă este nordic, simplu și minimalist, dar fără să-l fi planificat așa. Și vă mai spun ceva, pe lumina zilei e discret și mai mult brad decât podoabe, dar când se întunecă și aprinzi luminițele brăduțul prinde viață. Mă minunez în fiecare seară ca un copil de cât de magic și simpatic e! 🙂

Așadar, apartament nordic brăduț nordic. Rețetă de urmat? Nu. Așa suntem noi, ne plac locurile cozy, textilele din fibre naturale, iubim lemnul și să încălzim culorile reci. Avem suficiente decorațiuni, piese de mobilier și obiecte într-un spațiu nu tocmai mare încât să ne dorim un brad de Crăciun aerisit.

La fel se întâmplă și cu masa de Crăciun, o păstrăm simplă, nu simplistă, dar festivă. Când alegem culorile veselei sau ale tacâmurilor tot personalitatea noastră iese la joacă, așa că vrei nu vrei și masa va semăna tot cu noi. 🙂

În restul casei, fie că faci ornamente naturale din crenguțe de brad, arunci câte o fundiță două sau câte un moș cocoloș pe polițe, rafturi sau oglindă, pui luminițe în geam, coroniță pe ușă sau aprinzi doar o lumânare într-o căsuță de zăpadă, fie că le faci pe toate sau niciuna, așa ești tu. Alege să faci casa să-ți semene, în loc s-o tragi la indigo și poate că anul acesta vei simți sărbătorile altfel, mai pe sufletul tău!

PS: Îți doresc sărbători dragi ca niște vederi din copilărie, pe care le scoți de la naftalină an de an cu aceeași nostalgie! Și să ne auzim cu bine în anul ce vine!

Sursă foto: Postcard Projects

 

No Comments
Post a Comment

Postcard Projects