Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri consequat aneius.

Cum să personalizezi DIY patul unui toddler

Cum să personalizezi DIY patul unui toddler

A trecut ceva timp de la ultimul articol „Cum să„, dar plănuiesc să reiau în forță seria, pentru a te ajuta să-ți faci singur casa cât mai practică și mai frumoasă. 🙂

Astăzi, o să povestesc despre cum echipa Postcard Projects (adică nu doar eu, ci împreună cu partenerul meu de viață) a soluționat o problemă funcțională, pe care o aveam pe timp de toamnă – iarnă cu pătuțul băiețelului nostru, în același timp păstrând partea estetică în prim plan.

Să începem, deci, cu începutul: Patric, toddler-ul nostru de 3 ani și 8 luni are o cameră cu tematică teepee, amenajată după principii Montessori, de care este foarte atașat.

Încă de la vârsta de 1 an și 10 luni, Patric a dormit singur la el în patuț și nu ne dorim să schimbăm asta prea curând. Însă, în ultimile ierni, din cauza scăderilor mari de temperatură, în spatele pernei făcute pe comandă ca spătar al patului, peretele exterior transpira și făcea condens. Acest lucru fiind un mare semnal de alarmă pentru noi, a trebuit să inventăm o soluție funcțională și creativă pentru a remedia situația.

Pasul 1: Planificare

Cu ce începem orice proiect? Cu măsurători, cote și o bună plafinicare bazată pe acestea. Deci, am măsurat patul piticului, lungime, adâncime, grosime margini (bârne) de lemn natur, și perna, lungime, grosime, înalțime. Apoi, am realizat o schiță.

Pasul 2: Pregătirea lucrării

Cu schița și cotele la subraț am ajuns într-un magazin de bricolaj, unde am debitat bucățile de lemn necesare micului proiect.

Pasul 3: Implementare

Odată ce am avut acasă toate cele necesare, ne-am apucat de treabă. Întâi am făcut haos, pentru ca apoi să fie mai bine, mai funcțional și la fel de frumos ca înainte.

Ne-am apucat să scoatem salteaua, să întoarcem patul pe o parte și să îi atașăm o nouă bârnă de lemn în prelungirea celei existente, pe laterala dinspre perete a patului. Astfel, perna cea lungă și galbenă va avea de acum un sprijin direct atașat patului și nu va mai fi necesar să fie lipită de perete că să stea dreaptă.

Bârna am fixat-o în mini-console și dibluri de lemn, repartizate de-a lungul lățimii patului, astfel încât să fie super fixă.

Apoi, pe această prelungire am venit cu trei picioare grosuțe de lemn, distribuite egal pe toată lungimea patului. Acestea urmând să aibă rol de sprijin în menținerea pernei lungi, groase și galbene.

Pe parcursul lucrării am avut, desigur, și ajutorul micuțului beneficiar. 🙂 

Ta-da! Iată rezultatul final!
Acum aerul circulă nestingherit prin spatele patului și nu se mai face condens.

Patul împreună cu perna pot fi trase simultan, cu ușurință, până în mijlocul camerei dacă vrem, iar peretele din spatele său poate să respire și să se aclimatizeze foarte ușor.

Simplu, ușor, ingenios. Ai încerca așa ceva la tine acasă?

Sursă foto: Postcard Projects

No Comments
Post a Comment

Postcard Projects